UITNODIGING DRIEDAAGSE “VERRASSEND NEDERLAND”Van woensdag 24 tot vrijdag 26 april 2019In samenwerking met Reizen Patteeuw hebben we een goedgevuld programma met voor elk wat wils in elkaar gestoken. Het programma vindt u hieronder.

De gekozen data komen vroeger dan gewoonlijk omdat eind april de bloemenpracht in Keukenhof op zijn best is, wat iedereen en zeker de fotografen zal plezieren.

PROGRAMMA

Wij kennen wel het traditionele Holland met zijn vele molens, kazen en klompen, maar wist je dat Rotterdam tot één van de hipste steden van de wereld behoort. Nergens staat klassieke schoonheid zo dichtbij de modernste architectuur als in die wereldstad. Toch tonen wij er ook enkele pareltjes van landelijke schoonheid. Een driedaagse om niet snel te vergeten!

Eerste dag

We vertrekken omstreeks 6.30 u parking Moorslede.

In de voormiddag maak je kennis met één van de grootste havens ter wereld! Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleef je een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. Je ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers.

Na het middagmaal verder in Rotterdam naar de Markthal, een woon- en winkelgebouw met overdekte markthal. De opening door koningin Maxima vond plaats op 1 oktober 2014. Naast een overdekte markt heeft het complex 228 appartementen, 4 600 m² winkelruimte, 1 600 m² horeca en een parkeergarage voor meer dan duizend auto's. Het grijze natuurstenen gebouw heeft een boogvorm als een hoefijzer en heeft aan beide kanten een glazen gevel. De gelamineerde glaspanelen hangen in een kabelnetgevel van 34 meter hoog en 42 meter breed, die daarmee de grootste van Europa is. Iedere gevel telt 26 verticale en 22 horizontale kabels.

 Tweede dag

In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Begeleid door een audiotour beleef je de 'reis door de mens'. Hierna kun je in eigen tempo je weg vervolgen door het interactieve gedeelte 'mijn CORPUS', waar je nog meer leert over je eigen lichaam door middel van games en testjes. De rest van de dag verblijven we in het Keukenhof te Lisse.

Het Keukenhof blijft een aantrekkingspunt voor iedere bloemenliefhebber.

Je kunt via goed onderhouden wandelwegen genieten van de miljoenen bloeiende bolgewassen in het meer dan 28 ha groot park. In de namiddag heb je de mogelijkheid om een boottocht te maken. Je vaart er tussen de bollenvelden rondom het Keukenhof met een elektrisch aangedreven fluisterboot(duur 1 uur, ter plaatse te regelen door onze gids). De vaartocht staat garant voor mooie foto’s.Derde dag

Vandaag bezoeken wij Delft. We beginnen met een rondvaart naar de Porceleyne fles. Daar krijgen we een bezoek met rondleiding. De Koninklijke Porceleyne Fles ontwikkelt al sinds 1653 unieke en onderscheidende producten die ontstaan zijn vanuit oude Nederlandse ambachten. Het porselein is wereldwijd bekend om de bijzondere uitstraling en hoogwaardige kwaliteit van Delfts Blauw en Leerdam Kristal. Daarna terug met de boot naar het centrum van Delft voor een lunchbuffet.

In de namiddag ontdekt u het historische Delft te voet. Als je Delft bezoekt dan word je met de historische binnenstad verrast. In de stad zijn nog tal van monumenten, kerkjes en oude straatjes te vinden. De bijnaam van Delft is ook wel de Prinsenstad en als je aan Delft denkt dan denk je uiteraard aan Willem van Oranje. Vanaf 1572 heeft Willem van Oranje in Delft gewoond.

Na de wandeling hebt u nog even vrije tijd voor een drankje. Daarna rijden we terug richting BelgiëInbegrepen diensten voor: